vervolg

vandaag zijn ze de gashaard komen plaatsen...
Was een mooi zicht. Den baas werd bijgestaan door nen pé van 77 jaar oud. (je zag het er wel niet aan). Ik dacht eerst dat het zijn vader was want vloeken dat em kon op den baas... jonge jonge.... "Neeje, godverdoeme !!! Ziede da nu ni godverdoeme...." Aha jong. Pépé kon er wel wat van :-)
Den haard staat nu mooi te blinken op zijn plaats. Ik heb er voor de zekerheid maar een isolatieplaat voor gezet. Zou niet willen dat nu al mensen hun handtekening er in krassen. De plaatsers moeten mogelijk nog wel eens terug komen want bij het verbranden van de kartonnen dozen ben ik nog 3 rubberen afsluitingen van de afvoerbuizen tegen gekomen. Die gaan er niet voor niets hebben bijgezeten....

Gisteren ook nog een aankoop gedaan :

What the fuck hoor ik je al denken. Den Bère heeft nen drukknop voor zijn wc gekocht! Allez proficiat !!!
Je zult het niet geloven maar dat is een deel van de dampkap...
Omdat we met een syteem D verluchting werken moeten we er voor zorgen zo weinig mogelijk tochtgaten te hebben. Een uitlaat van een dampkap is een mega tochtgat. In de meeste gevallen zet men dan zo'n speciale dampkap die heel den boel ontvet en de geurtjes wegneemt maar de lucht gewoon weer in de keuken blaast. Er is in dat geval geen afvoer naar buiten toe. Omdat we onze dampkap al hebben en ik niet helemaal overtuigd ben van die speciale dampkappen heb ik een andere oplossing moeten zoeken.
Het is een automatische muurdoorvoer geworden. Zodra we de dampkap aanzetten komt de muurdoorvoer naar buiten :

Dampkap af en den boel wordt hermetisch afgesloten. Geen tocht, geen kletterende roostertjes,.... Kan worden voorzien op alle dampkappen.

Vandaag heeft mijn vader de steentjes van de oprit open gevoerd. Mooi werkje. Nu kan onze gevelsteen alvast niet meer vuil worden van opspattende modder/regen.

We hebben besloten de zolder niet van chape te voorzien. Op die manier kan ik al het gerief daar mooi laten staan en de zolder inrichten wanneer het me goed uit komt. (lees: 'als er weer centen zijn')

Morgen gaat de electricien beginnen met het opbouwen van de electriciteitskasten. Dat kan em op zijn gemak thuis doen.

Morgen komen ze de ventilatie verder afwerken op zolder en hier en daar nog een verwarming ophangen.
Ik hoop snel weer wat foto's te kunnen laten zien.